Confectionam si comercializam o gama completa de plase de pescuit, navod, setca, prostovol, vintir si altele. Credem in lucru bine facut si in identificarea cu nevoile clientilor, toate produsele fiind confectionate manual de catre noi la cele mai inalte standarde calitative.

5 noduri pe care sa le folosesti cand mergi in vacanta

5 noduri pe care sa le folosesti cand mergi in vacanta

Anul acesta te-ai hotarat sa pleci in vacanta cu cortul, pentru ca vrei sa stai cat mai mult in natura. Inainte sa mergi in excursie, ar fi bine sa te asiguri nu doar ca iei cu tine toate obiectele necesare, ci si ca te descurci sa faci niste noduri care te vor ajuta foarte mult in aventura ta, indiferent daca alegi sa pleci la munte sau la mare.

nod simplu

nod simplu

Sursa foto: pixabay.com

De-a lungul timpului au fost descoperite mii de noduri, cu diverse intrebuintari. Am ales sa-ti prezentam, mai jos, cinci tipuri noduri de noduri care iti vor prinde bine in concediul tau cu cortul.

Nodul simplu

Nodul simplu, cunoscut si sub denumirea de „nod peste mana”, este cel mai simplu nod si cel mai des folosit. Nodul simplu este facut pe un singur fir si nu rezista la sarcini mari. Pe de alta parte, daca este supus unei greutati mari, este foarte probabil sa se stranga tare si sa nu mai poata fi desfacut.

Nodul bulin

Este un nod clasic, extrem de simplu de folosit si se poate executa usor pe capat de coarda. Totodata, nodul bulin este indicat cand avem nevoie de un nod fix. Un astfel de nod ne ajuta atat in drumetii, cat si acasa sau la pescuit.

Nodul plat

Nodul plat (cunoscut si sub denumirile de „nod de tertarola” sau „nod francez”) este rapid si usor de realizat, se desface fara dificultate dupa utilizare si ofera siguranta daca este apasat direct pe un copac sau un perete. Mai mult, un nod plat este util cand ai de legat doua capete de franghie sau de coarda. Un minus al nodului plat este ca, uneori, se desface de la sine.

Nodul scota

Nodul scota (sau „nod de vela”) este folosit pentru legarea a doua corzi ori franghii cu diametre sau lungimi diferite. Un astfel de nod functioneaza bine si in cazul in care corzile sau franghiile au lungimi identice.  Totodata, este usor si rapid de realizat. Printre dezavantajele nodului scota se numara stabilitatea si rezistenta scazute.

Nodul cabestan

Nodul cabestan (il poti gasi si cu denumirile „Clove Hitch” si „Mastwurf”) este rapid, eficient si fixeaza o coarda sau o sfoara intr-un punct fix, cum ar fi un copac, de exemplu.  Nodul cabestan poate fi  facut oriunde pe o coarda si se foloseste, cu precadere in alpinism, dar cu siguranta ca ii poti gasi intrebuintari potrivite si in vacanta.

La final, te sfatuim sa exersezi nodurile pe care ti le-am prezentat mai sus cu suficient de mult timp inainte sa pleci in concediu cu cortul. Noi iti punem la dispozitie o multime de sfori, snururi si franghii impletite si rasucite, pe care sa exersezi cate noduri doresti!

nod cabestan

nod cabestan

Toate aceste noduri sunt utilizate intensiv in domeniul confectionarii de plase de pescuit profesionale deci sunt validate in multi zeci de ani de practica. Le puteti folosi cu incredere in functie de situatie.

Lasa un comentariu