Confectionam si comercializam o gama completa de plase de pescuit, navod, setca, prostovol, vintir si altele. Credem in lucru bine facut si in identificarea cu nevoile clientilor, toate produsele fiind confectionate manual de catre noi la cele mai inalte standarde calitative.

Aria de Protectie Avifaunistica Balta Suhaia

Aria de Protectie Speciala Avifaunistica Balta Suhaia a fost declarata zona de protectie speciala avifaunistica prin H.G.R. nr. 2151/2005 si prin Hotararea Guvernului nr. 1284/2007 a fost declarata Sit Natura: RO SPA 0102 SUHAIA.

Balta Suhaia este locul de intalnire al speciilor de pesti: crapul, stiuca, salaul, platica, babusca, vaduvita, rosioara, linus si biban.
Vraja Baltii Suhaia se datoreaza in primul rand vegetatiei luxuriene, adevarate covoare albe si galbene de nuferi, alaturi de care apare stuful si papura.

Dar cea mai mare bogatie o reprezinta pasarile. Balta Suhaia este intersectia zborului pelicanilor, egretelor, starcului, cormoranilor, soimului dunarean, lopatarului si a altor specii de pasari. In pajistile de lunca exista specii de pasari ce cuibaresc pe maluri, cum ar fi prigoria, lastunul de mal, codobatura, barza. Fauna zavoaielor este reprezentata de boicusul, greluselul de zavoi, acvila de camp, pescarelul albastru mic. Pe malul lacului isi cauta hrana prundarasii, nagatul, avozeta, ploierul argintiu, fluierarii, codobantura cu cap negru, gainusa de balta, vidra si guzganul de apa.

In Aria Naturala Balta Suhaia se poate intalni o mare varietate de pasari precum gaita de padure, mierla, pitigoiul, pitigoiul albastru, sitarul, porumbelul de scorbura, dumbraveanca, pupaza, graurul, cucul, cucuveaua comuna, buha, gaia neagra, vanturelul, soimul randunelelor, vanturelul de vara, acvila tipatoare mica, etc., precul si pasari cantatoare cum sunt privighetorile de stuf si de balta, pitigoiul de stuf, lacarul mare, lacarul de stuf, lacarul de pipirig, presurs de stuf.

Pe desupra rogozisurilor zboara chirighita neagra, chirighita cu aripi albe, pescarusul rozator, pescarusul mic, rata salbatica mare rata caraietoate, rata lingurar, rata cu ciuf, rata fuieratoare, rata sulitar, uliul de stuf.

Peisajul este de o frumusete desavarsita, mirific, pasari si animale traiesc intr-o lume care pare ca este a lor dintotdeauna, puritatea neturii fiind bine conservata.

Orice activitate de pescuit (pescuitul sportiv, plase de pescuit) este strict interzisa in interiorul Rezervatiei.

Aria de Protectie Speciala Avifaunistica Balta Suhaia se intinde pe o suprafata de 1455 ha si este amplasata pe teritoriul Comunei Suhaia, Judetul Teleorma, in partea de sud-vest, la o distanta de 10 km de orasul Zimnicea.

Lasa un comentariu