Confectionam si comercializam o gama completa de plase de pescuit, navod, setca, prostovol, vintir si altele. Credem in lucru bine facut si in identificarea cu nevoile clientilor, toate produsele fiind confectionate manual de catre noi la cele mai inalte standarde calitative.

Prostovol de pescuit

Prostovol

In unele zone geografice se mai numeste si napasta.

Prostovolul este confectionat dintr-o plasa din fibra de poliamida sau nailon croita in forma conica, de diferite inaltimi si dimensiuni ale ochiului, in functie de marimea pestelui care se doreste prins. Odata plasa taiata, aceasta trebuie incheiata (cusuta) intr-un mod specific pentru a i se da forma conica. In partea de sus, orice prostovol de pescuit este prevazut cu un colier din inox (pentru a nu rugini) si un vartej de care se leaga sfoara. In partea de jos, pe o sfoara care ulterior se va prinde de plasa, se monteaza bilele de plumb.

Avem o serie de dimensiuni standard de productie, dar pe comanda, atat inaltimea si greutatea prostovolului sunt configurabile. In functie de adancimea apei si de inaltimea plasei, greutatea prostovolului variaza de la 3 – 4 kg pana la 7 – 8 kg sau mai mult.

Gratuit, plasa este tratata special de catre noi cu o substanta numita Catran. Catranul este o solutie speciala, vascoasa, pe baza de petrol. Acesta se fixeaza in fibra firului de poliamida si impiedica infiltrarea apei, imbunatateste rezistenta si mareste durabilitatea plasei cu pana la 30%.

Pentru manuirea prostovolului este nevoie de o anumita dexteritate iar specialistii nostrii vor fi mai mult decat incantati sa va indrume.
Mai multe detalii

Un comentariu
  1. Eugen spune:

    Prostovolul cit costa

Lasa un comentariu